Transport

Transport is de core business van NSE. Vanuit de haven van Zeebrugge verzorgen we al ruim 35 jaar nationaal en internationaal vervoer over de weg. Met een moderne en perfect onderhouden vloot van 120 trekkers en een groot aanbod aan eigen trailers en containers kunnen we heel flexibel inspelen op elke vraag van de klant.

 

Dit mag u van ons verwachten:

 • Containertransport van alle soorten vrachten voor rederijen, met veilige stockage van containers op eigen afgesloten terrein.
 • Trailertransport met zowel standaard opleggers als mega, coil, joloda en platte trailers uitgerust voor verscheping met de ferry.
 • Zeer flexibele service voor zowel last minute- en just in time-opdrachten
 • Betrouwbare levering met een wagenpark van minder dan 2 jaar oud dat in perfecte conditie wordt gehouden door een eigen onderhoudsteam.
 • Een team van ervaren en goed opgeleide chauffeurs aangestuurd met de nieuwste technologieën vanuit onze dispatching.

Short & Deep Sea Transport

In samenwerking met short sea en deep sea rederijen organiseert NSE vanuit de haven van Zeebrugge transporten naar bestemmingen in heel Europa.

 

Short sea transporten zijn vooral gericht op landen zoals het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Maar ook Scandinavië is een populaire short sea bestemming. We verzorgen daarbij vooral huif- en containertransport van dranken (alcohol, water en frisdranken) en stukgoed.


Voor de veiligheid van de goederen wordt elke vracht, indien mogelijk, overgeladen in verzegelde containers. Dat gebeurt in de cross docking zone op de terreinen van NSE.


Diepzeerederijen kunnen bij NSE terecht voor het vervoer van alle containertypes die van Amerika, Azië en het Verre Oosten in Zeebrugge aankomen en naar Europese bestemmingen moeten worden gebracht. Ook de omgekeerde beweging (export) is mogelijk.


Het vervoer gebeurt met eigen trekkers en containers of in samenwerking met onderaannemers. We zoeken altijd naar de juiste economische oplossing.


NSE beschikt over een zodanig groot wagenpark dat we elk type transport aankunnen:


 • Bulk containers
 • Tank containers
 • 20DV, 30DV, 40DV, 40HC en 45HC containers

Alle logistieke processen worden vanuit onze dispatching gecoördineerd en opgevolgd. Voor een correcte planning, een optimale opvolging en heldere rapportering van alle transporten beschikken we over een eigen geïntegreerd softwarepakket, NaviTrans. Het helpt ons de complexe transportbewegingen in goede banen te leiden.

Nationaal & Internationaal Transport

NSE heeft altijd veel aandacht besteed aan de uitbouw van een eigen vloot van moderne en goed onderhouden trekkers.

 

Onze trekkers behoren tot het nieuwste van wat er vandaag op de markt te vinden is en verkeren allemaal in perfecte staat. Al ons rollend materieel is bovendien doorlopend voor directe verkoop beschikbaar. Zo houden we ons wagenpark constant up-to-date, een extra garantie voor de klant op een zeker transport.

 

NSE is in het bezit van alle vereiste vergunningen voor nationaal en internationaal transport. We zijn tevens volledig op de hoogte van de nationale en internationale vervoersregels. Als lid van de transportfederatie en samen met het Havenbestuur en onze klanten, volgen we daartoe regelmatig seminaries over veranderende wetgeving en procedures.

 

Onze chauffeurs zijn een onmisbare schakel in onze transportservice. Ze zijn professioneel opgeleid, op de hoogte van alle voorschriften en worden optimaal aangestuurd door onze dispatching. Alle bewegingen worden bovendien geregistreerd door een state-of-the-art boordcomputer. Dat BlackBox systeem is in de planningsoftware geïntegreerd en verzekert een waterdichte controle van rij- en rusttijden en een efficiënte communicatie met de chauffeurs over de af te leggen trajecten. 

 

Kortom, met onze goed uitgeruste en flexibel inzetbare vloot leiden we alle gegarandeerde deur-tot-deur transporten, distributie van goederen en just in time-leveringen in goede banen.

 

Met de boom van e-commerce neemt ook de distributie van goederen over de weg sterk toe. Als ervaren transporteur met uitgebreide warehousingfaciliteiten kan NSE klanten hierin ondersteunen. Enerzijds staat onze vloot 24/7 klaar om transporten tussen verschillende Europese distributiecentra te organiseren. Anderzijds kan de klant zijn goederen met kleinere transporten zelf komen ophalen in onze magazijnen.

Shunts

Naast nationaal en internationaal wegvervoer verzorgt NSE ook het vervoer van containers en goederen binnen de haven van Zeebrugge (shunting). We beschikken daarvoor over een aparte vloot van doktrekkers.

 

Onze shunting afdeling is gespecialiseerd in het verplaatsen van goederen die in de haven van Zeebrugge aankomen en van kaai naar kaai of van magazijn naar kaai moeten worden gebracht. Klanten kunnen daartoe een beroep doen op onze flexibel inzetbare vloot van doktrekkers.

 

Deze compacte vrachtwagens zijn uitsluitend bedoeld voor het afleggen van korte afstanden, binnen de haven of tussen de havens van Zeebrugge, Oostende, Gent en Antwerpen.

 

De shunting service van NSE is vooral een aanvulling op de deepsea transporten. Met de doktrekkers zorgen we dat alle materiaal tijdig klaarstaat om meteen verder te worden getransporteerd over de weg. Zo verliezen onze chauffeurs geen tijd bij het ophalen van hun vracht op de kade of in het magazijn.

 

Net als onze andere trekkers, worden ook de doktrekkers centraal ingepland en aangestuurd vanuit dispatching. Dat verzekert een efficiënte dienstverlening, zonder tijdverlies voor de klant.

Export & Import gepalletiseerde goederen

NSE verzorgt de export en import van gepalletiseerde goederen voor klanten in heel Europa. Via ons uitgestrekt netwerk en, indien nodig, in samenwerking met gespecialiseerde partners geraken uw goederen zo tijdig ter plaatse.

Goederen die in de haven van Zeebrugge toekomen worden op onze terreinen gehergroepeerd in aangepaste transporten (trailer of container). Via een netwerk dat zich uitstrekt over heel Europa kunnen we klanten vervolgens een stipte en veilige door-to-door levering garanderen.

Voor regio’s die we niet met onze eigen transporten bedienen, werken we al jaren samen met externe partners, gespecialiseerd in transport naar onder andere Scandinavië en Zuid-Europa.

Eigen Materiaal

NSE beschikt over een uitgebreid eigen wagenpark voor het vervoer van containers en trailers (standaard, coil, mega, joloda en flat). De trekkers worden continu gewisseld, een strategische keuze die klanten ervan verzekert dat hun vracht altijd met het beste en nieuwste materieel wordt getransporteerd.

 

 

Onze vloot bestaat uit 120 trekkers. Elke vrachtwagen is uitgerust met de recentste navigatie- en communicatietechnologie, een stokpaardje van NSE. Zo maken we vandaag gebruik van de 6de generatie CarCube boordcomputers van Trimble, een performant systeem dat de dispatching toelaat elke vracht op de voet te volgen en de chauffeurs optimaal te ondersteunen.

 

Om tegemoet te komen aan de wensen van de klant, beschikken we ook over een ruim en gevarieerd aanbod van 700 trailers:

 

 • Standaard trailers met een schuifgordijn
 • Coil (zeilopleggers met coilgoot voor staalrollen)
 • Mega
 • Joloda
 • Platte trailers
 • Chassis: 20 ft, 20-30 ft, 30 ft, 20 ft (met 2 of 3 assen), 40-45 ft, 40-45 ft goosenecks


Duurzaam transporteren
 is voor een bedrijf als NSE topprioriteit. Omdat ons wagenpark geregeld wordt vernieuwd, voldoen alle trekkers aan de Euro 6 uitstootnorm voor dieselmotoren. In onze werkplaats worden onze vrachtwagens systematisch nagekeken – van de bandenspanning tot de roetfilter. En naast aandacht voor veilig rijgedrag, leiden we onze chauffeurs ook op om economisch en ecologisch te rijden – en zo het verbruik onder controle te houden.