Historiek

Het verhaal van NSE is dat van Dirk Callant en begint in januari 1982. In dat jaar startte de huidige gedelegeerd bestuurder in Knokke-Heist met de tractie van Engelse scheepsladingen van Zeebrugge naar de Benelux, Duitsland en Frankrijk.


Door de stijgende containertrafiek in Zeebrugge kende de onderneming een snelle groei. In 1987 werd North Sea Express (NSE) opgericht en verhuisden de activiteiten naar een centrale locatie in de haven van Zeebrugge. In 1990 nam NSE er zijn intrek in een gloednieuw gebouw, met vlakbij een afgesloten en bewaakt terrein van 23.000 m2 waar de vrachtwagens en opleggers veilig kunnen worden geparkeerd.


Naast tractie/containertransport was er ondertussen een eigen transportafdeling bijgekomen. In 2010 opende ook het magazijn en distributiecentrum de deuren. Later kwam er nog de eigen werkplaats (met spuitcabine) en een tankstation bij.


Vandaag biedt het bedrijf alle mogelijke transportoplossingen en warehousingfaciliteiten aan. Tractie, container en eigen transport naar bestemmingen in heel Europa. Korte stockage en distributie van goederen. Alle logistieke services zijn bespreekbaar.


NSE is altijd een innovator geweest. Het transportbedrijf was het eerste in België dat een eigen softwarepakket ontwikkelde om de planning, opvolging en rapportering in goede banen te leiden. Het is ook een pionier in het integreren van navigatiesystemen in zijn trucks. Denk aan de satellietnavigatie in de jaren ’80. Met de technologie van vandaag is het in staat elke vracht correct op te volgen en chauffeurs efficiënt aan te sturen. Een vlotte communicatie garandeert een vlot transport, en helpt de kosten voor de klant maximaal onder controle te houden.


Het meest recente voorbeeld van de baanbrekende rol die NSE in de transportsector speelt, is de lancering van een webplatform voor nearly new trucksGedelegeerd bestuurder Dirk Callant heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in de aankoop en – snelle – doorverkoop van zijn rollend materieel. Zo houdt hij het wagenpark continu up-to-date én biedt hij klanten de mogelijkheid om bijna-nieuwe en perfect onderhouden wagens aan te kopen tegen scherpe prijzen. Nu ook online.

Gedelegeerd bestuurder Dirk Callant