Flows: North Sea Express bestelt
extra trailers en 85 nieuwe trekkers

Transporteur en verhuurder North Sea Express koopt voor uitbreiding en vernieuwing 70 trekkers bij DAF en 15 bij Mercedes vanwege de grote vraag in de verhuurmarkt. Ook bestelt het Zeebrugse bedrijf bijkomende trailers van uiteenlopende types voor deze markt.

“Voor uitbreiding en vernieuwing van onze vloot, bestelden we bij DAF 70 trekkers die van mei tot januari geleverd worden. Het gaat om het type Space Cab van 480 pk dat we al gebruiken”, zegt bedrijfsleider Dirk Callant van North Sea Express (NSE) uit Zeebrugge.

“Daarnaast kiezen we, op vraag van huurklanten, voor het tweede merk Mercedes. We bestelden 15 stuks Actros LS van 450 pk, deels voor uitbreiding en deels voor vernieuwing. We hebben een exemplaar in de praktijk getest en zijn zeer tevreden over de kwaliteit en de veiligheidsvoorzieningen. Bijvoorbeeld het systeem om in filesituaties botsingen te voorkomen, is zeer interessant. Dit is niet mijn eerste kennismaking met Mercedes: in het verleden kochten we er al 250 trekkers.”

Extra trailers

“Met de nieuwe aankopen erbij, komen we op een 160-tal trekkers voor zowel de eigen dienstverlening als de verhuur. Daarnaast kunnen we rekenen op dagelijks een 150-tal onderaannemers. Het is momenteel razend druk met transport van goederen uit zowel Zuid-Europa als Duitsland naar het Verenigd Koninkrijk. We mogen zeggen dat al het rollend materiaal quasi honderd procent geladen is.”

Er lopen ook investeringen in het uitbreiden van de verhuurvloot van trailers. “De verhuurmarkt draait zeer goed. We beschikken over een vloot van bijna 900 trailers en er zijn nu opnieuw meer dan 100 nieuwe in bestelling Wij bieden alle types aan van koelwagens, joloda trailers, coil trailers, ferrytrailers tot megatrailers en alle types containerchassis.”, besluit Callant.


Artikel uit Flows: 29/04/2021 (Roel Jacobus)